Οι 6 υγιεινές τροφές που πιθανώς τρώτε με λάθος τρόπο

Έχετε τις καλύτερες προθέσεις όταν επιλέγετε υγιεινές τροφές που ωφελούν την υγεία και τη σιλουέτα σας.

Αν όμως τις τρώτε με λάθος τρόπο, μπορεί να χάνετε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους ή να παίρνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που υπολογίζετε.

Δείτε παρακάτω έξι υγιεινές τροφές που πολλοί άνθρωποι δεν καταναλώνουν με τόσο… υγιεινό τρόπο, ακυρώνοντας τα οφέλη τους.

 Γλυκοπατάτες: Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και έχουν πολλές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δεν πρέπει όμως να τις τρώτε τηγανητές, καθώς αυξάνονται τα λιπαρά και οι θερμίδες τους. Το βράσιμο είναι ένας καλός τρόπος μαγειρέματος, αρκεί να μην προσθέτετε βούτυρο ή ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να τις ψήσετε ολόκληρες στο φούρνο. Επιλέγετε βιολογικές γλυκοπατάτες, ώστε να μπορείτε να τις τρώτε με τη φλούδα, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Φυστικοβούτυρο: Εξαιρετική πηγή καλών πρωτεϊνών, αρκεί να επιλέγετε κάποιο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού και υδρογονωμένων λιπαρών.

Φασόλια: Πλούσια σε καλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οικονομικά και με ελάχιστα λιπαρά. Αποφεύγετε ωστόσο τα φασόλια σε κονσέρβα, η οποία περιέχει BPA, μία τοξική χημική ουσία, που συνδέεται με καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και πρόωρη ήβη. Τα φασόλια σε κονσέρβα περιέχουν επίσης πολύ αλάτι.

Αποξηραμένα φρούτα: Όταν χρειάζεστε ένα γρήγορο σνακ ή ένα υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας για γλυκό, τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια καλή επιλογή. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν είναι γεμάτα ζάχαρη. Ελέγχετε λοιπόν τη συσκευασία πριν τα καταναλώσετε. Φυσικά μπορείτε να αποξηράνετε τα δικά σας φρούτα και να τα απολαμβάνετε όποτε το επιθυμείτε.

Μήλα: Αποτελούν το ιδανικό σνακ, επειδή είναι γλυκά, ζουμερά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Σας χορταίνουν και αντιμετωπίζουν τη λιγούρα για γλυκό. Οι περισσότερες βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα όμως, όπως οι βιταμίνες Α και C, το ασβέστιο, το κάλιο, το φολικό οξύ και ο σίδηρος, βρίσκονται στη φλούδα τους. Αν λοιπόν τα τρώτε ξεφλουδισμένα, χάνετε όλα τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Επιλέγετε βιολογικά μήλα για να μπορείτε να τα τρώτε ολόκληρα με τη φλούδα.

Μπρόκολο: Οι περισσότεροι τρώνε το μπρόκολο βρασμένο. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος όμως καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του πολύτιμου λαχανικού. Ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος του μπρόκολου είναι στον ατμό ή ελαφρά σοταρισμένο για λίγα λεπτά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *