Υδατάνθρακες: Οι 4 λόγοι που είναι απαραίτητοι στις γυναίκες

Οι υδατάνθρακες έχουν αποκτήσει κακή φήμη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει παρανοήσεις σχετικά με την κατανάλωσή τους.

Καταρχάς, οι υδατάνθρακες αποτελούν την πρώτη και κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού και αν θέλετε να νιώθετε καλά, δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σας διατροφή.

Δεύτερον, όλοι οι υδατάνθρακες δεν είναι ίδιοι. Υδατάνθρακες περιέχει μια τούρτα αλλά και τα φρούτα, η διαφορά είναι ότι η μεν περιέχει επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ενώ τα φρούτα όχι.

Είναι λοιπόν απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του οργανισμού αρκεί να λαμβάνετε το σωστό είδος υδατανθράκων.

Δείτε τέσσερις λόγους που πρέπει να τρώτε υδατάνθρακες:

Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους: Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με την κατανάλωση υδατανθράκων είναι ότι σας παχαίνουν. Η αλήθεια είναι όμως πως ό,τι τρώμε περιέχει υδατάνθρακες, ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά. Αντί λοιπόν να επιλέγετε τροφές με επεξεργασμένους υδατάνθρακες, που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και άμυλο, επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες. Οι ίνες σας κρατάνε χορτάτες για περισσότερη ώρα και δεν κινδυνεύετε από λιγούρες και ανθυγιεινά σνακ.

Κρατούν τις ορμόνες σε ισορροπία: Έρευνες έχουν δείξει ότι ο αποκλεισμός των υδατανθράκων από τη διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Mε άλλα λόγια θα είστε συνέχεια κακόκεφες, υποτονικές και ευερέθιστες. Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών το 45-65% των ημερήσιων θερμίδων πρέπει να προέρχονται από υδατάνθρακες.

Δίνουν ενέργεια: Οι υδατάνθρακες αποτελούν την πρώτη πηγή ενέργειας του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι αν τους αποκλείετε θα έχετε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και χειρότερη διάθεση. Προτιμάτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν υδατάνθρακες αργής καύσης.

Υπάρχουν στα φρούτα: Αν σας αρέσουν τα φρούτα, τρώτε πολλούς καλούς υδατάνθρακες. Τα φρούτα είναι σημαντική πηγή βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί καλά. Τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα μήλα και τα αχλάδια είναι σημαντικά συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής και συμβάλλουν στη μείωση του βάρους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *