Υποχωρεί σταδιακά ο MERS

mers-656x410.jpg

Καλά φαίνονται πως είναι τα νέα από το μέτωπο του ιού του MERS στη Νότια Κορέα, αφού η επιδημία φαίνεται να υποχωρεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τομέα Υγείας. Μία μέρα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ταϊλάνδη η Νότια Κορέα αναφέρει σήμερα ένα μόνο νέο κρούσμα.

Συνολικά 166 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στη Νότια Κορέα, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εκτός Σαουδικής Αραβίας. Τον ιό μετέδωσε ένας 68χρονος, ο οποίος στις αρχές Μαΐου επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια, ο ιός μεταδόθηκε ενδονοσοκομειακά και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

«Δεδομένων των εξελίξεων επί του παρόντος, κρίναμε ότι έχει υποχωρήσει, αλλά θα πρέπει να επαγρυπνούμε για περαιτέρω εξάπλωση…», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής πολιτικής του υπουργείου Υγείας της Νότιας Κορέας Κουόν Ντέοκ-τσέολ.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών οι νοτιοκορεατικές αρχές ήρθαν σε επικοινωνία με σχεδόν 42.000 ανθρώπους οι οποίοι είχαν επισκεφθεί ένα νοσοκομείο στη Σεούλ, που βρέθηκε στο επίκεντρο της επιδημίας καθώς μισά από τα κρούσματα στη χώρα σημειώθηκαν εκεί.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στοχεύουν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Ιατρικό Κέντρο Samsung κατά το διάστημα 27-29 Μαϊου και 2-10 Ιουνίου, ενώ ανέβασαν τον αριθμό των ατόμων που ενδεχομένως να έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένους από τον ιό σε περίπου 7.000.

Ο MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο το 2012 στη Σαουδική Αραβία και η πλειονότητα των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στη Μέση Ανατολή. Μεμονωμένες περιπτώσεις είχαν σημειωθεί στην Ασία πριν ξεσπάσει η επιδημία στη Νότια Κορέα τον περασμένο μήνα και η Ταϊλάνδη είναι η τέταρτη ασιατική χώρα που αναφέρει κρούσμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *