Υπάρχει λύση που να αντικαθιστά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

EA2A318B10D3E8B231DA62153C757A4D.jpg

  Ένα καινούριο πρωτόκολλο εμφανίστηκε πρόσφατα από ειδικούς να αναστρέφει την εξέλιξη της τριχόπτωσης με… φυσικό τρόπο, κατεβάζοντας τα επίπεδα της ορμόνης DHT που ουσιαστικά μπλοκάρει τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα τριχοθυλάκια.

Το πρωτόκολλο δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό. Την ίδια στιγμή, πριν λίγο καιρό, μια νέα μελέτη επανέφερε την συζήτηση γύρω από το ρόλο των βλαστοκυττάρων στην αποκατάσταση μαλλιών. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή και οι δύο αυτές μέθοδοι είναι σε πειραματικό στάδιο και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται το μέλλον στη μεταμόσχευση μαλλιών.

«Ο μοναδικός τρόπος που αποκαθιστά τα μαλλιά αλλά και τις τρίχες στα γένια και τα φρύδια σε έναν άνθρωπο με αραίωση είναι η μεταμόσχευση» λέει κατηγορηματικά ο πλαστικός χειρουργός δρ. Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics στην Αθήνα, μέλος της ISHRS (Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών). Και συνεχίζει: «Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και φυσικό, εφόσον η διαδικασία γίνει από έμπειρο γιατρό και καλή επιστημονική ομάδα που τον πλαισιώνει».

apic3.jpg

Για καλύτερα αποτελέσματα, ο ειδικός προτείνει στους υποψήφιους την πιο σύγχρονη μέθοδο που υπάρχει διεθνώς, την FUE. «Τρία είναι τα δυνατά σημεία της τεχνικής FUE: όχι πόνος, όχι ουλές, όχι ράμματα. Η συνεδρία πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία. Λαμβάνουμε ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια από μια γερή δότρια περιοχή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύουμε ένα προς ένα εκεί όπου υπάρχει αραίωση. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχουν σημάδια γιατί δεν αφαιρούμε δέρμα», εξηγεί ο Δρ Βεκρής.

Δείτε αποτελέσματα πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *