Υγειονομική παρέμβαση στο «Baris» με επικεφαλής το ΚΕΕΛΠΝΟ

30DDCF15B22C10B68E50837EBF9A6D02.jpg

  Στο κόλπο της Ιεράπετρας βρίσκεται το σκάφος με τους περίπου 700 μετανάστες, από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι ηλικιωμένα άτομα, έπειτα από μάχη που έδινε με τα κύματα από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η επιχείρηση άρχισε στις 8 το πρωί, ενώ της όλης επιχείρησης προηγείται υγειονομικός έλεγχος πάνω στο πλοίο, από τα κλιμάκια των γιατρών, με επικεφαλής γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επί τόπου βρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος έχει το γενικό συντονισμό και από πλευράς του υπουργείου Υγείας ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου προκείμενου να συντονίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί, για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ελέγχους για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα,εμβολιασμούς, καθώς και για εξέταση της γενικότερης κατάστασης της υγείας των μεταναστών, πριν μεταφερθούν με πλοία στη στεριά.

Ενώ το σκάφος ήταν εν πλω, μία γυναίκα έγκυος μετεφέρθη με Super Puma επειγόντως στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γέννησε.

Ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής του Λιμενικού Σώματος ευρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μεταξύ του πληρώματος και ύποπτα άτομα, καθώς και οι ίδιοι οι διακινητές, καμουφλαρισμένοι σε «μετανάστες».

Υπάρχουν ήδη στον κόλπο της Ιεράπετρας κλειστά γυμναστήρια, που είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μετανάστες!

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να εκμηδενισθεί κάθε πιθανότητα διαφυγής ασθενούς που πάσχει από Έμπολα. Βεβαίως η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιου περιστατικού είναι σχεδόν μηδενική αφού κατά τις πρώτες πληροφορίες η πλειονότητα των επιβαινόντων προέρχονται από περιοχές που δεν πλήττονται από τον Έμπολα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *