Οι καλοκαιρινές τροφές που ρίχνουν την πίεση

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ζήτημα της υπέρτασης και αν θέλετε να κρατάτε την πίεσή σας σε χαμηλά και φυσιολογικά επίπεδα θα ήταν καλύτερο να προσέχετε περισσότερο τι τρώτε.

Στις βασικές αιτίες πρόκλησης της υπέρτασης περιλαμβάνονται κυρίως η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, η παχυσαρκία και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι καλοκαιρινές τροφές που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την πρόληψη της υπέρτασης.

1. Κόλιανδρος

Η κατανάλωση αυτού του μπαχαρικού μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετική για όσους έχουν υπέρταση. Έχει αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στη ρύθμιση της κίνησης του εντέρου, ενώ έχει και διουρητική δράση, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για τους πάσχοντες από υψηλή αρτηριακή πίεση.

2. Φράουλες

Είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες χαλαρώνουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος.

3. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, το βασικό συστατικό που βοηθά τα νεφρά να φιλτράρουν το αίμα από τα υγρά, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Στους πάσχοντες από υπέρταση, η λειτουργία αυτή διαταράσσεται λόγω

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *