Τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Τα περισσότερα από τα τυποποιημένα προϊόντα περιέχουν ζάχαρη και πολλές φορές μπορεί να μην το γνωρίζουμε καν.

Ακόμη και κάποια από αυτά που θεωρούνται περισσότερο υγιεινά από άλλα, μπορεί να είναι πηγές ζάχαρης. Αν θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση της ζάχαρης, δείτε παρακάτω τρεις τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη και μπορεί να μην το γνωρίζετε…

1. Γιαούρτι με γεύση

Τα περισσότερα γιαούρτια με γεύσεις, είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη, ειδικά όσα είναι χαμηλά σε λιπαρά ή περιέχουν μίγμα φρούτων με σιρόπι. Πολλά από αυτά περιέχουν έως και 25 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή περισσότερη από ένα ντόνατ. Αποφεύγετε τα γιαούρτια με γεύσεις και φρούτα και προτιμήστε το σκέτο γιαούρτι, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ένα κουταλάκι μέλι.

2. Σάλτσες

Αρκετές συσκευασμένες σάλτσες περιέχουν ζάχαρη και μάλιστα όχι σε μικρή ποσότητα. Όσον αφορά τις ντομάτες, αυτές περιέχουν έτσι κι αλλιώς φυσικά σάκχαρα, τα οποία φτάνουν τα περίπου 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Έτσι, υπόλοιπα 8 γραμμάρια είναι πρόσθετα.

3. Μπάρες δημητριακών

Πολλοί θεωρούν ότι όλες οι μπάρες δημητριακών είναι εντελώς αθώες. Κι όμως κάποιες από αυτές περιέχουν όση ζάχαρη περιέχει και ένα κανονικό γλυκό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να νιώθετε γρήγορα το αίσθημα της πείνας, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που επιδιώκετε όταν τρώτε ένα σνακ. Καλό είναι να κοιτάτε πάντα την ετικέτα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *