Τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι

Το θέμα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής είναι πολύ σημαντικό ενώ συχνά επηρεάζει την υγεία του στομάχου ιδιαίτερα αν υπάρχει ευαισθησία.

Υπάρχουν, συγκεκριμένα, κάποιες τροφές που θα είναι καλό να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι.

Μπανάνες

Μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και να είναι μακράν από τα πιο νόστιμα superfoods αλλά δεν είναι καλή ιδέα να φάμε μια μπανάνα με εντελώς άδειο στομάχι. Ο λόγος είναι ότι τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό αυξάνονται δυσανάλογα και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Καφές

Ο καφές και το πράσινο τσάι περιέχουν σημαντικές ποσότητες οξέων που μπορεί να επηρεάσουν τα τοιχώματα του στομάχου όταν δεν έχουμε φάει.

Ντομάτες

Μπορεί να είναι πολύ νόστιμες και θρεπτικές αλλά καλύτερα να έχουμε φάει κάτι, έστω και λίγο, πριν τις καταναλώσουμε. Τα οξέα που περιέχουν μπορεί να αναμειχθούν με τα φυσικά οξέα του στομάχου αυξάνοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν πέτρες.

Αγγούρι και άλλα πράσινα λαχανικά

Τα ωμά λαχανικά είναι πλούσια σε αμινοξέα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν καούρα, φούσκωμα και στομαχόπονο ειδικά αν τα φάτε με άδειο στομάχι.

Διαβάστε ακόμη...