Τρεις τροφές που περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη

Τα περισσότερα από τα τυποποιημένα προϊόντα που αγοράζουμε περιέχουν ζάχαρη ενώ κάποια από αυτά δεν τα φανταζόμαστε καν.

Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη και κάποιες τροφές που φαίνονται υγιεινές μπορεί να περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη. Έτσι, κάποιος που αποφεύγει την κατανάλωση της ζάχαρης μπορεί να την καταναλώσει εν αγνοία του μέσω αυτών των τροφών.

Δείτε παρακάτω τρία προϊόντα που περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη…

1. Γιαούρτι με γεύσεις

Τα περισσότερα γιαούρτια με γεύσεις, είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη. Πολλά από αυτά περιέχουν έως και 25 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή περισσότερη από ένα ντόνατ. Αν δε θέλετε να καταναλώνετε πολλή ζάχαρη, καλύτερα να αποφεύγετε τα γιαούρτια με γεύσεις και φρούτα και προτιμήστε το σκέτο ελληνικό γιαούρτι, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ένα κουταλάκι μέλι.

2. Σάλτσες

Πολλές συσκευασμένες σάλτσες έχουν ζάχαρη ή χυμό ζαχαροκάλαμου σε ποσότητα έως και 13 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Οι ντομάτες περιέχουν έτσι κι αλλιώς φυσικά σάκχαρα, τα οποία φτάνουν τα περίπου 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 8 γραμμάρια είναι πρόσθετα. Για να τα αποφύγετε μπορείτε να φτιάχνετε δικές σας συνταγές σάλτσας, χρησιμοποιώντας φρέσκες ντομάτες.

3. Χυμοί φρούτων

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγχετε τις ετικέτες από κάθε προϊόν. Πολλά από αυτά περιέχουν τόση ζάχαρη περιέχει και ένα κουτί αναψυκτικό. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα φρούτα, είναι να τα φάτε ολόκληρα ή να πιείτε τον χυμό που θα φτιάξετε μόνοι σας. Έτσι παίρνετε και τις πολύτιμες φυτικές ίνες, οι οποίες χάνονται κατά την επεξεργασία των φρούτων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *