Τρίωρη στάση εργασίας στο «Παναγία»

F9438F6B5A79FE37831A94341F20EBE0.jpg

  Τρίωρη στάση εργασίας θα κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παναγία». Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 θα βγάλουν τις ποδιές και θα διαμαρτυρηθούν για τα σχέδιο που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας και προβλέπει τις μετακινήσεις προσωπικού και την αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου, αναφέρει ο agelioforos.gr.

Στις 12:30 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας. Παράλληλα, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλο Βεντούρη για να ενημερωθούν αναλυτικά για το εργασιακό τους μέλλον και τα σχέδια του υπουργείου.

Τις αποφάσεις αυτές πήραν οι εργαζόμενοι στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Παναγία».

«Είμαστε ανάστατοι, διότι αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά το νοσοκομείο», είπε η πρόεδρος του σωματείου Ελένη Μπακιρλή.

Σήμερα το «Παναγία» αποτελεί παράρτημα του «Αγιος Παύλος». Κρίσιμο για την πορεία του νοσοκομείου αποτελεί το κτιριακό πρόβλημα, δεδομένου ότι στεγάζεται σε κτίριο το οποίο νοικιάζει το δημόσιο και αυτή τη στιγμή η σύμβαση έχει λήξει και εκκρεμεί η υπογραφή νέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αν θα παραμείνει το νοσοκομείο στο συγκεκριμένο κτίριο θεωρείται καθοριστικό για το υπουργείο, που μετά τις διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου θα κληθεί να αποφασίσει αν θα το κλείσει οριστικά ή θα μεταφέρει το προσωπικό και τις υπηρεσίες του αλλού.

Επομένως, η μετατροπή του σε κέντρο υγείας αστικού τύπου αποτελεί ακόμα σενάριο, αφού ούτε το υπουργείο Υγείας έχει ξεκαθαρίσει πώς μεταφράζεται ο όρος «αλλαγή χρήσης» που χρησιμοποιεί για το «Παναγία».

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πάντως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο προγραμματισμός για τις αλλαγές προβλέπει ότι θα μετακινηθούν 107 άτομα από τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος» και «Παναγία». Οι 87 εργαζόμενοι θα πάνε στο ΑΧΕΠΑ και οι υπόλοιποι 20 στο Ιπποκράτειο.

Όσον αφορά στο κτιριακό, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει αποφασισμένος να εξηγήσει στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, απαίτηση της ιδιοκτησίας του ομίλου Euromedica να ανανεωθεί η σύμβαση για την ενοικίαση του κτιρίου με τίμημα… 350.000 ευρώ το μήνα. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει προτείνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ σήμερα το Δημόσιο καταβάλλει 400.000 ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *