Τρία βασικά λάθη υγιεινής που κάνουμε στο μπάνιο

Μπορεί να απολυμαίνουνε και να καθαρίζουμε το μπάνιο αρκετά συχνά αλλά αυτό δεν αρκεί για την καλή υγιεινή του χώρου αυτού.

Υπάρχουν πολλές συνήθειες που πολλοί από εμάς υιοθετούμε και έχουν ως αποτέλεσμα την αναπαραγωγή εκατομμυρίων βακτηρίων, που μολύνουν το μπάνιο μας. Παρακάτω, θα βρεις τρεις από αυτές που μπορεί να αποβούν επιβλαβείς για την υγεία μας.

1. Δεν κλείνουμε το καπάκι της λεκάνης
Το ποσοστό των ατόμων που αφήνουν το καπάκι της λεκάνης ανοιχτό ξεπερνά το 60%, ποσοστό τεράστιο για την παράλειψη της υγιεινής αυτής συνήθειας. Κάθε φορά που ξεχνάμε να το κατεβάσουμε τα βακτήρια που υπάρχουν στο βρώμικο νερό της λεκάνης μπορούν να εξαπλωθούν όχι μόνο σε όλο τον υπόλοιπο χώρο της τουαλέτας, αλλά και έξω από αυτόν.

2. Κρεμάμε τις πετσέτες, ενώ είναι βρεγμένες
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε ντους ή σκουπίζουμε τα μαλλιά ή τα χέρια και επιστρέφουμε την πετσέτα στη θέση της, ενώ ακόμα είναι νωπή. Ωστόσο, αυτό αποτελεί μέγιστο σφάλμα, καθώς το περιβάλλον αυτό είναι το καταλληλότερο για την ραγδαία αναπαραγωγή βακτηρίων.

3. Δεν καθαρίζουμε την κουρτίνα του μπάνιου
Η κουρτίνα του μπάνιου αποτελεί επίσης ένα αντικείμενο που παραμένει σχεδόν πάντα βρεγμένο, ή έστω νωπό, με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή μικροβίων. Κάθε φορά που τελειώνουμε το μπάνιο πρέπει να τραβάμε την κουρτίνα σε όλη την μπανιέρα και να την κρεμάμε από την απέξω πλευρά της, ώστε να αερίζεται καλύτερα και να στεγνώνει πιο γρήγορα. Και φυσικά, να την πλένουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε ακόμη...

  • Ευστάθιος Ζωγραφάκης

    Ειδικά σε ότι αφορά το καπάκι της τουαλέτας δεν γίνεται να τραβήξεις το καζανάκι και να το έχεις κλειστό. Όταν τα κόπρανα είναι πολτώδη και πασαλείφουν την λεκάνη, αν δεν έχεις ανοικτό το καπάκι, όταν τραβάς το καζανάκι και με το άλλο χέρι δεν κρατάς το πιγκάλ να τρίβεις τη λεκάνη, για να καθαρίσει δεν κάνεις τίποτα. Αν απλά τραβήξεις το καζανάκι με κλειστό καπάκι, μετά θα δεις τη λεκάνη πασαλειμμένη και όσες φορές να τραβάς το καζανάκι, δεν καθαρίζει με τίποτα.

    • Theodore41

      Aκου να μαθαίνεις.Το τι πρέπει να γίνει,εξαρτάται από την…επίδοση,ποσότητα και ποιότητα δηλαδή.Μετά το κλασικό καζανάκι,και άμα χρειαστεί,βάζω νερό και σε μία μεγάλη λεκάνη η οποία υπάρχει μονίμως εκεί,πράγμα το οποίο βοηθάει,και αν υπάρχει ακόμα ανάγκη περαιτέρω καθαρισμού,τότε περνάμε στο τελευταίο όπλο,ρίψη νερού μεγάλης ταχύτητας .Εγώ έχω πάρει μία κεφαλή ντους η οποία είναι περιστρεφόμενη με 8 διαφορετικές θέσεις, ώστε να βγαίνει νερό με διαφορετική ποσότητα και δύναμη,οπότε στο τέλος της όλης διαδικασίας,ρίχνω και μία ριπή νερού που έχει πολύ μεγάλη ταχύτητα,οπότε καθαρίζουν τα πάντα.Μιλάμε έχει τόσο μεγάλη ταχύτητα,που μουγκρίζει και έχει κραδασμούς.