Τρία συμπτώματα περιόδου που σας «χτυπούν καμπανάκι» για τον γυναικολόγο

Κράμπες, πόνοι, πρήξιμο στο στήθος και κακή διάθεση είναι από τα συνηθισμένα συμπτώματα της περιόδου σε πολλές γυναίκες.

Κάποια συμπτώματα, ωστόσο, είναι πιο ασυνήθιστα και καλό είναι αν δεν σας συμβαίνουν σε κάθε περίοδο, να σας κινητοποιήσουν για μια επίσκεψη στο γυναικολόγο…

Δείτε τρία από αυτά…

1. Πολύ έντονος πόνος που δεν υποχωρεί

Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα προσταγλανδινών εμφανίζουν πιο έντονες συσπάσεις της μήτρας και περισσότερο πόνο. Ωστόσο, αν πάσχετε από δευτεροπαθή δυμηνόρροια, πρέπει να διαγνωσθεί η αιτία της και η θεραπεία να είναι ανάλογη του προβλήματος. Επιπλέον, αν ο πόνος οφείλεται σε λοίμωξη, πιθανότατα θα χρειαστεί χορήγηση αντιβιοτικής αγωγής για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

2. Έντονη αιμορραγία

Είναι φυσιολογικό να έχετε πιο έντονη ροή τις πρώτες μέρες της περιόδου. Ωστόσο αν πρόκειται για υπερβολική ροή που διαρκεί όλες τις μέρες, καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

3. Πυρετός

Πρέπει να δώσετε προσοχή αν μαζί με την περίοδο εμφανίσετε και πυρετό. Κάποιες φορές δεν είναι αθώος και μπορεί να μην συνδέεται με κρυολόγημα αλλά με κάποια άλλη πάθηση του αναπαραγωγικού σας συστήματος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *