Το σεξ διώχνει τον πονοκέφαλο σύμφωνα με έρευνα

 
Η κλασική δικαιολογία, «όχι απόψε έχω πονοκέφαλο» χρειάζεται επανεξέταση καθώς πρόσφατη έρευνα από την Γερμανία αλλά και παλιότερη από την Ιταλία, υποστηρίζει ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει τόσο από τον πονοκέφαλο όσο και από την ημικρανία.


Οι Γερμανοί ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 800 ανθρώπων με ημικρανία και 200 με πονοκέφαλο και μέσω ερωτηματολογίων τους έβαλαν να αξιολογήσουν την επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην ανακούφιση ή όχι του πόνου.

Τα συμπεράσματά τους είναι αποκαλυπτικά. Το 60% όσων υπέφεραν από ημικρανία και το 1/3 όσων είχαν πονοκέφαλο δήλωσαν ότι ανακουφίστηκαν μετά το σεξ.

Συγκεκριμένα 34% του δείγματος έκαναν σεξ κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας και στο 60% δήλωσαν ότι ανακουφίστηκαν από τον πόνο ενώ 33% δήλωσαν ότι η κατάστασή τους επιδεινώθηκε.

Στις περιπτώσεις του πονοκεφάλου 31% των ασθενών έκαναν σεξ κατά την διάρκειά του. Από αυτούς το 37% δήλωσε ότι η κατάστασή τους βελτιώθηκε, ενώ από αυτούς σχεδόν το 91% κατέγραψαν μια ανακούφιση από μέτρια έως ολοκληρωτική ενώ μόλις στο 1/3 όσων είχαν πονοκέφαλο προκάλεσε επιδείνωση.

Πολλοί από τους άνδρες του δείγματος πάντως δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το σεξ για να ανακουφιστούν από την ημικρανία .

Το σεξ κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας ή ενός πονοκεφάλου δεν είναι μια σπάνια συμπεριφορά. Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες, που είναι φυσικά αναλγητικά έτσι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο σε κάποιους ανθρώπους.

Άρα την επόμενη φορά που ο/η σύντροφός σας θα πει ότι έχει πονοκέφαλο πείτε του πως βρήκατε το φάρμακο.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *