Το ρόδι και η διατροφική του αξία

CFA6A8184DE9D6FC029FD849AD398820.jpg

  Το ρόδι αποτελεί ένα φρούτο που οι περισσότεροι θυμούνται μόνο την Πρωτοχρονιά για να το σπάσουν για γούρι στο κατώφλι του σπιτιού τους.

Είναι όμως ένα φρούτο με εξαιρετική θρεπτική αξία και γι’ αυτό έχει τα τελευταία χρόνια αποτελέσει αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίζει για το υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Από αυτές, δύο κατηγορίες, οι ανθοκυανίνες και οι πολυφαινόλες έχει φανεί πως έχουν ισχυρή αντιγηραντική και προστατευτική δράση, καθώς προλαμβάνουν τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών.

Σημαντική φαίνεται να είναι και η δράση του ροδιού στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Γενικότερα, η αντιοξειδωτική του δράση φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλει στην προστασία του οργανισμού από τις ασθένειες και τη γήρανση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι, δυο πολυδιαφημισμένα τα τελευταία χρόνια ροφήματα.

Αντί λοιπόν να σπαταλάτε ένα ρόδι σπάζοντάς το στο κατώφλι του σπιτιού την Πρωτοχρονιά, βάλτε το μέσα στη σαλάτα σας ή στύψτε ένα χυμό ροδιού.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *