Το πλιγούρι στη διατροφή μας

294CF907DB4CA41658FDCABEBA2B5BAF.jpg

  Το πλιγούρι αποτελεί ένα όχι μόνο παραδοσιακό αλλά και ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας τρόφιμο. Είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών , από τις καλύτερες στο φυτικό βασίλειο, απαραίτητων για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και άλλων οργανικών λειτουργιών.

Για το λόγο αυτό αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για άτομα που αποφεύγουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, όπως οι φυτοφάγοι, άτομα σε περίοδο νηστείας, καθώς επίσης και για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε πρωτεΐνες, όπως τα παιδιά, οι έφηβοι και οι αθλητές.

Παράλληλα, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ενώ η κατανάλωσή του σχετίζεται με χαμηλή συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου.

Επίσης, περιέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β, απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *