Το παιχνίδι έξω κάνει καλό στην όραση

 
Το φως της μέρας παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή όραση των παιδιών γι’ αυτό και νέες έρευνες τονίζουν τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού σε εξωτερικό χώρο.


Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί το φως κάνει τόσο καλό, αλλά κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης στο βολβό του ματιού συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μυωπίας.

Τα ποσοστά εμφάνισης μυωπίας έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 1970 στην Αμερική. Αν και η ασθένεια κληρονομείται, οι επιστήμονες πλέον θεωρούν ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να εξηγήσουν τα αυξημένα ποσοστά ασθενών.

Η έρευνα που έγινε στην Ταϊβάν μελέτησε 333 μαθητές που πέρναγαν τα διαλείμματα στο σχολείο παίζοντας στην αυλή και τα συνέκριναν με παιδιά άλλου σχολείου, όπου τα παιδιά παρέμεναν σε χώρο εσωτερικά του σχολείου. Οι μαθητές υποβλήθηκαν σε οφθαλμολογικές εξετάσεις μετά από ένα χρόνο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι τα παιδιά που έπαιζαν έξω εμφάνισαν χαμηλότερα ποσοστά μυωπίας σε σχέση με τα παιδιά που παρέμεναν μέσα στο σχολείο.

Οι επιστήμονες πρότειναν στα σχολεία να προσθέσουν συχνά διαλείμματα και δραστηριότητες στην αυλή στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών για να προστατέψουν την όρασή τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *