Το νοικοκυριό ωφελεί το… στήθος

 
Η ενασχόληση με τις δουλειές του νοικοκυριού, το περπάτημα, τα ψώνια και γενικότερα οποιαδήποτε ασχολία απαιτεί να κουραστούμε σωματικά και να λαχανιάσουμε, κάνει καλό στην υγεία μας και σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που περνούν έξι ώρες την ημέρα κάνοντας δουλειές του νοικοκυριού, περπατώντας ζωηρά ή ασχολούμενες με την κηπουρική είχαν κατά 13% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με τις γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή.

Ακόμη και εκείνες που αφιέρωναν μόνο δυόμισι ώρες την ημέρα σε διάφορες δραστηριότητες μείωναν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 8%.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα της δραστηριότητας, καθώς και τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 8.000 γυναικών με καρκίνο του μαστού – πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την βρετανική Αντικαρκινική Εταιρία (Cancer Research UK).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Tim Key επιδημιολόγο της Cancer Research UK στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης «Αυτή η μεγάλη έρευνα δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας – ακόμη και σε μέτριο βαθμό. Υπάρχουν επίσης, πολλές ενδείξεις ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου».

«Απαιτείται περαιτέρω έρευνα αναφορικά με άλλους τύπους καρκίνου, καθώς και για τη διερεύνηση των μηχανισμών που θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν αυτό το συσχετισμό».

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *