Το μυστικό του τέλειου καφέ

E1A8C775391721ACD7C2DB0C9EDD6AF8.jpg

  Ξεχάστε τις πολυτελείς ηλεκτρικές συσκευές, που το μόνο που δεν υπόσχονται είναι να σας φέρνουν τον καφέ στο κρεβάτι και τις πανάκριβες ποικιλίες καφέ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό του τέλειου καφέ κρύβεται στο πιο βασικό συστατικό του: το νερό!

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διαφορετικούς τύπου νερού για να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο επηρέαζαν την τελική γεύση του καφέ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, βρήκαν ότι η σύσταση του νερού επηρέαζε δραματικά τη γεύση του καφέ από την ίδια παρτίδα κόκκων.

Το νερό πλούσιο σε νάτριο – αυτό που παράγεται μετά από αποσκλήρυνση- επίσης δεν ωφελούσε καθόλου τη γεύση, υποστήριξε ο χημικός Christopher Hendon από το πανεπιστήμιο του Bath.

«Οι κόκκοι του καφέ περιέχουν εκατοντάδες χημικά και η ακριβής σύνθεσή τους εξαρτάται από τον τύπο του καρπού και τον τρόπο με τον οποίο έχει επεξεργαστεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η γεύση του προκύπτοντος καφέ καθορίζεται από το βαθμό από τον οποίο αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εξαχθούν από το νερό. Βρήκαμε ότι η σύσταση του νερού είναι το σημείο-κλειδί για την τέλεια αναλογία των σακχάρων, αμύλων, βάσεων και οξέων που προέρχονται από μια συγκεκριμένη ποικιλία καφέ συνέχισε».

Η συγκεκριμένη έρευνα βρήκε ότι στην πραγματικότητα οι αναλογίες των ιόντων είναι αυτές που επηρεάζουν την εκχύλιση και ως εκ τούτου, τη γεύση του καφέ.

«Το σκληρό νερό γενικά θεωρείται κακό για τον καφέ. Εμείς διαπιστώσαμε ότι ο βαθμός σκληρότητας είναι αυτός που παίζει ρόλο: ενώ τα υψηλά επίπεδα διττανθρακικού είναι κακά, τα υψηλά επίπεδα ιόντων μαγνησίου αυξάνουν την εκχύλιση του καφέ στο νερό και βελτιώνουν τη γεύση» κατέληξε ο ερευνητής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *