Το μυαλό «κόβει» ταχύτητα μετά τα 27 μας χρόνια

 
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, οι πνευματικές ικανότητες του ανθρώπου φτάνουν στο μέγιστο στην ηλικία των 22 ετών, ενώ μετά τα 37 χάνεται σταδιακά η ικανότητα της μνήμης. Αντίθετα, 5 χρόνια αργότερα, στην ηλικία των 27 η ταχύτητα της σκέψης αρχίσει να μειώνεται. Επομένως, όπως ισχυρίζεται και ο καθηγητής Τίμοθι Σολτχάουζ βασιζόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, σχετικές θεραπείες που βοηθούν στην αποτροπή και την αντιστροφή παθήσεων σχετικών με την γήρανση, πολύ πιθανόν να χρειάζεται να ξεκινούν νωρίτερα. Ίσως και πολύ πριν την ηλικία της συνταξιοδότησης.


Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε διάρκεια 7 χρόνων και συμμετείχαν σε αυτήν 2000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 – 60 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν οπτικά παζλ, να θυμηθούν λέξεις και λεπτομέρειες ιστοριών. Τέτοια τεστ χρησιμοποιούνται και για την άνοια, καθώς και γενικότερα για τη διάγνωση πνευματικών διαταραχών και μεταπτώσεων.

Συμπερασματικά από την έρευνα προέκυψε, από ποσοστό 9 στα 12 τεστ, πως στο 22ο έτος της ζωής μας καταγράφονται οι καλύτερες επιδόσεις. Τέλος, και σύμφωνα με ιστορικά γεγονότα αποδεικνύεται πως η ηλικία των 27 ετών αποτελεί σημαντικό στάδιο στη ζωή μας και έχει αρνητική σημασία, αφού στα 27 τους πέθαναν διάσημοι μουσικοί, όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν και ο Κέρτ Κομπέιν.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *