Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στα δόντια

1576D0851F011A621448DEED7405DEA3.jpg

  Αν αναζητούσατε ακόμη μία δικαιολογία, για να συνεχίσετε να πίνετε το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί, πέρα από αυτές που ισχυρίζονται πόσο καλό κάνει στην καρδιά και την υγεία σας… συνεχίστε να διαβάζετε!

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, το κόκκινο κρασί δρα προστατευτικά κατά της τερηδόνας προστατεύοντας την υγιεινή της στοματικής σας κοιλότητας.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία νέων φυσικών προϊόντων, που να προστατεύουν έναντι οδοντικών ασθενειών.

Η Maria Victoria Moreno-Arribas Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ισπανίας και οι συνεργάτες της, εξηγούν ότι οι οδοντικές ασθένειες –όπως η τερηδόνα, η ουλίτιδα και η απώλεια δοντιών- επηρεάζουν περίπου το 60-90% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν συγκεκριμένα βακτήρια στη στοματική κοιλότητα δημιουργούν ένα είδος βιοφίλμ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθούν.

Σχηματίζουν πλάκα και παράγουν οξύ, το οποίο αρχίζει να καταστρέφει τα δόντια.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το εκχύλισμα σπόρων από σταφύλια και το κρασί μπορούν να μειώσουν την ανάπτυξη των βακτηρίων, οδηγώντας την ερευνητική ομάδα να προσπαθήσει να διαπιστώσει αν θα μπορούσαν και να αποτρέψουν τη δημιουργία τερηδόνας.

Ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί –με ή χωρίς αλκοόλ- και το κρασί με εκχύλισμα σπόρων από σταφύλια ήταν τα πιο αποτελεσματικά από όλα τα διαφορετικά υγρά που δοκίμασαν για την απομάκρυνση των βακτηρίων, αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *