Το κάπνισμα στα δύο φύλα

 
Οι άνδρες καπνίζουν για την ευχαρίστηση του τσιγάρου, ενώ οι γυναίκες προκειμένου να ηρεμήσουν τα τεντωμένα τους νεύρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.


Η πλειοψηφία των ανδρών καπνιστών – 56% – καπνίζουν τα περισσότερα τσιγάρα όταν είναι έξω με φίλους, συγκριτικά με το 48% των γυναικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κάπνισμα μάλλον είναι περισσότερο κοινωνικά αποδεκτό για τους άνδρες.

Σύμφωνα με την έρευνα το 33% των γυναικών καπνιστών καταφεύγουν στο τσιγάρο όταν έχουν πολύ στρες. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι το 55% των καπνιστών πιστεύουν ότι εθίστηκαν πρώτα στην ψυχολογική συνήθεια του καπνίσματος και μετά στη νικοτίνη.

Τα δυο τρίτα των γυναικών, καθώς και οι μισοί από τους άνδρες καπνιστές δήλωσαν ότι έχουν προσπαθήσει να κόψουν το κάπνισμα τουλάχιστον έξι φορές, ενώ το 11% επιθυμούν διακαώς να το κόψουν.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από ένα διανομέα ηλεκτρονικών τσιγάρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ενδιαφέρον το πώς πολλές μοντέρνες γυναίκες εξακολουθούν να ντρέπονται να καπνίσουν στην παρέα (κοινωνικό κάπνισμα), αλλά καταφεύγουν στο τσιγάρο ως μέσο αντι στρες.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *