«Το 70% των φαρμάκων στα νοσοκομεία είναι γεννόσημα»

B544F96597A46E389A711C46C0391AE8.jpg

  «Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε όλοι σελίδα και οι γιατροί. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χωροφύλακα σε κάθε ιατρείο», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αύξηση για τη συμμετοχή που ισχύει από χθες κατά την αγορά πρωτότυπων φαρμάκων. «Στο θέμα των γεννοσήμων ξεκαθαρίστηκαν όλα. Όλοι μας θα πάμε στο νοσοκομείο για να γίνουμε καλά. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο γεννόσημα. Το 70% των φαρμάκων στα νοσοκομεία είναι γεννόσημα. Πώς γίνεται να μη μας κάνουν όταν είμαστε έξω;», είπε προσθέτοντας: «Η θεραπευτική αγωγή θα δίνεται μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων». Τόνισε όμως ότι «γιατρός που επιμένει σε συγκεκριμένο φάρμακο, είναι ύποπτος».

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, ο οποίος επισήμανε: «Το πρόβλημα που έχει ανακύψει, είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πρόβλημα να σταθεί στα πόδια του και ψάχνονται λύσεις και επιβαρύνεται ο ασθενής. Τον καταλαβαίνω τον υπουργό. Υπάρχει διαφορετική σχέση γιατρού ασθενή», είπε. Πάντως, μεταξύ των δύο επικράτησε και μία κόντρα για το θέμα, την οποία θέλησε να σταματήσει ο Γιώργος Παπαδάκης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *