Το 25% όσων γυμνάζονται παίρνουν βάρος

EDFCA0B01B8F44668A5884D713CE4029.jpg

  Το 25% όσων γυμνάζονται συστηματικά παίρνουν βάρος, επειδή μετά την άσκηση τρώνε παχυντικά σνακ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μήπως είστε από αυτούς που επισκέπτονται το γυμναστήριο για να μην αισθάνονται τύψεις όταν φάνε ένα λαχταριστό κομμάτι brownie; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ¼ όσων πηγαίνουν γυμναστήριο παίρνουν βάρος τον πρώτο καιρό. Αυτό συμβαίνει επειδή νιώθουν ότι έχουν κάψει θερμίδες και επομένως επιτρέπουν στον εαυτό τους να φάει λιχουδιές μετά την άσκηση.

Η έρευνα βρήκε ότι το 39% όσων πηγαίνουν στο γυμναστήριο καίνε μόλις 300 θερμίδες σε κάθε προπόνηση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πάρουν βάρος στην περίπτωση που συνηθίζουν να «επιβραβεύουν» τον εαυτό τους με παχυντικά σνακ μετά την άσκηση.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που γυμνάζονται επαναπαύονται και τους είναι δυσκολότερο να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της δίαιτάς τους.

Επιπλέον, 26% των ατόμων που πάνε στο γυμναστήριο παίρνουν βάρος όταν ξεκινήσουν συστηματικά την άσκηση, 49% διατηρούνται στα κιλά τους, ενώ 27% χάνουν βάρος.

Όσο για τις θερμίδες, 4 στους 10 καίνε 300-500 σε κάθε τους επίσκεψη στο γυμναστήριο, το ¼ των ατόμων καίει μόνο 200-300, το 10% 100-200 θερμίδες και το 4% λιγότερες από 100 θερμίδες. Μάλιστα περισσότεροι από 1/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έτρωγαν μετά την προπόνηση μια λιχουδιά.

Ένας ακόμα λόγος που όσοι γυμνάζονται παίρνουν βάρος είναι ότι η άσκηση ανοίγει την όρεξη. Αυτό δήλωσε το 53% των ερωτηθέντων.

Επίσης, αρκετοί συνηθίζουν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο πριν από μια έξοδό τους για φαγητό. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις θερμίδες που θα πάρουν από το γεύμα.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *