Τι τροφοδοτεί την ενήλικη ακμή

3099687A8192B0447D96402D4170E23D.jpg

  Η κακή διατροφή, το στρες και η ρύπανση έχουν οδηγήσει σε μια αύξηση της τάξης του 200% στον αριθμό των ενηλίκων που αναζητούν θεραπεία στα χέρια ειδικών για την ενήλικη ακμή.

Τα στοιχεία αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μια έρευνα που έγινε σε 92 ιδιωτικές δερματολογικές κλινικές αποκάλυψε μια αύξηση 214% στα περιστατικά ενήλικης ακμής, με έναν στους τρεις ασθενείς να είναι πάνω από 35 ετών.

Το δερματολογικό αυτό πρόβλημα σχετίζεται κυρίως με τις ορμονικές αλλαγές στην εφηβική ηλικία, ωστόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής «τροφοδοτεί» μια αύξηση των περιστατικών.

Ακόμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, το 9% των ασθενών ήταν άνω των 55 ετών, καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει τα σπυράκια να είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους.

Πάνω από έναν στους τέσσερις δερματολόγους (27%) που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι το στρες, σε συνδυασμό με τις ορμόνες, είναι η κύρια αιτία εμφάνισης της ακμής στους ενηλίκους.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος σχετίζονται με τα επίπεδα της ρύπανσης, την κακή διατροφή, τα λιπαρά και σακχαρούχα τρόφιμα και τις επεξεργασμένες τροφές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *