Τι προσφέρει η νηστεία στη διατροφή μας;

 
Τις ημέρες αυτές της νηστείας, καταναλώνουμε συνήθως αμυλούχες τροφές, που είναι εξίσου σημαντικές πηγές ενέργειας για τον οργανισμό μας όσο και το κρέας.


Το κρέας, το οποίο, δυστυχώς, κατά κανόνα υπερκαταναλώνουμε, τις περισσότερες φορές δεν μας βοηθά αλλά μας επιβαρύνει, γεμίζοντας τον οργανισμό μας με τοξίνες και πολλά λιπαρά.

Την περίοδο της νηστείας, το αντικαθιστούμε με φυτικές πρωτεΐνες, εξίσου υψηλής βιολογικής αξίας, αφού σε αυτές εμπεριέχονται πολλά απαραίτητα αμινοξέα, σε σωστές αναλογίες για τις ανάγκες του οργανισμού.

Επίσης, την περίοδο αυτή καταναλώνουμε αρκετές ποσότητες λιπαρών οξέων, και μάλιστα ακόρεστων, που συμβάλλουν στη διατήρηση της χοληστερόλης σε χαμηλά επίπεδα.

Το ελαιόλαδο, ένας από τους πρώτους παράγοντες για τη διατήρηση και βελτίωση της καλής χοληστερόλης, καθώς περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καταναλώνεται σε μεγαλύτερη ποσότητα, λόγω των λαδερών φαγητών που συνηθίζονται την περίοδο αυτή.

Άλλος ένας λόγος που η περίοδος της νηστείας βοηθά την υγεία μας είναι η πρόσληψη πολλών βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, τα οποία εμπεριέχονται κυρίως σε φυτικές πηγές, όπως τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πηγή: myself.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *