Τι φανερώνουν τα σπυράκια για την υγεία σας

thema_deytero.jpg

Το δέρμα μας είναι ουσιαστικά ένας καθρέφτης για το τι συμβαίνει στο σώμα μας. Κι επειδή τα σπυράκια δεν ξεφυτρώνουν τυχαία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος, καιρός είναι να μάθουμε ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να μας στείλουν για την υγεία και την υγιεινή που ακολουθούμε. Φυλάξτε αυτό τον μίνι οδηγό για να ξέρετε τι σημαίνει εκείνο το σπυράκι που ξεφύτρωσε ξαφνικά στο μέτωπο!

Σπυράκια στο πηγούνι σας, το σαγόνι ή το λαιμό

Ο ένοχος:  Η περίοδός σας. Ορμόνες όπως η τεστοστερόνη αλλάζουν κατά τη διάρκεια του κύκλου και κάνουν τους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα, που μπορεί  να φράξουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης: αποφύγετε καλλυντικά που περιέχουν φθαλικές ενώσεις, θειικές ενώσεις, καθώς και βαζελίνη.

Σπυράκια στη μύτη και το μέτωπό

Ο ένοχος:  Το στρες.  Αν έχετε παρατηρήσει μικρά κόκκινα σπυράκια αλλά και μερικά μεγαλύτερα με πύον στο μέτωπό σας, να ξέρετε πώς φταίει το άγχος και το στρες. Για να το αποβάλλετε ρίξτε το στη γυμναστική ώστε να εξαφανιστεί κάθε σημάδι από το πρόσωπο σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να προσέξετε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας και να πίνετε πολύ νερό.

Σπυράκια στη μετωπιαία γραμμή μαλλιών

Ο ένοχος: Τα πολλά προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε. Όταν χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα ομορφιάς, δεν αφήνετε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει. Σίγουρα σας το έλεγε παλιά και η μαμά σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στους πόρους του δέρματος και να δημιουργούνται σπυράκια.  Η λύση είναι να τα αντικαταστήσετε με πιο ελαφριά προϊόντα ομορφιάς.

Σπυράκια στα μάγουλα

Ο ένοχος: Το βρώμικο τηλέφωνο ή τα βρώμικα χέρια σας. Ό, τι ακουμπάει το πρόσωπό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να μεταφέρει μικρόβια και βακτήρια, φράζοντας τους πόρους.  Καθαρίζετε την τηλεφωνική σας συσκευή με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια και χρησιμοποιείτε hands – free, όποτε μπορείτε. Και φυσικά κρατήστε τα χέρια σας, μακριά από το πρόσωπο.

Σπυράκια γύρω από το στόμα

Ο ένοχος: Η διατροφή σας. Τα υπολείμματα από όξινες τροφές (όπως το λεμόνι και το ξύδι) μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας προκαλώντας φλεγμονή, ενώ τα λιπαρά απομεινάρια από τηγανητά τρόφιμα (όπως τα τσιπς, οι  τηγανητές πατάτες κ.α.) φράζουν τους πόρους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: σπυράκια γύρω από τα χείλη. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου και σκουπίζετε την περιοχή γύρω από το στόμα, μετά το φαγητό.

Σπυράκια στο στήθος και την πλάτη

Ο ένοχος: Το λάθος αθλητικό σουτιέν ή το μπλουζάκι σας. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι τα καλύτερα για το δέρμα καθώς απορροφούν τον ιδρώτα. Όταν λοιπόν αθλείστε καλό είναι να φοράτε ρούχα «φιλικά» προς τον ιδρώτα. Tο βαμβακερό ύφασμα είναι ανθεκτικό, απορροφητικό και επιτρέπει στο δέρμα σας να «αναπνέει». Φροντίστε επίσης  τα εσώρουχά σας να είναι άνετα και να μη σας σφίγγουν. Tα στενά ή τα συνθετικά σουτιέν προκαλούν εφίδρωση και για το λόγο αυτό δημιουργούνται σπυράκια στην περιοχή του στήθους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *