Την απορρόφηση εκπαιδευτικών ιατρών σε μονάδες υγείας προτείνει ο ΙΣΑ

98E2076536AFEA885EE571B54013A143.jpg

  Την άμεση απορρόφηση των εκπαιδευτικών ιατρών που απασχολούνταν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σε μονάδες της υγείας που χρήζουν ενίσχυσης, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει «τη δυνατότητα αξιοποίησης των συναδέλφων είτε σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε έπειτα από την απαιτούμενη εκπαίδευση στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, είτε σε κάποιο άλλο τομέα του Υγειονομικού χώρου».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η διάταξη του άρθρου 82 κεφαλαίου Β’ του πολυνομοσχεδίου ορίζει ότι οι ιατροί ΠΕ 14.01 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την 22α Ιουλίου 2013. Πρόκειται για καταρτισμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι απασχολούνταν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί σειρά ετών και ειδικότερα στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Πραγματοποιήθηκε μάλιστα συνάντηση με εκπροσώπους τους, προκειμένου να βρεθεί λύση για την δυνατότητα απορρόφησής τους σε διάφορους τομείς της Υγείας όπου ενδεχομένως υπάρχουν ελλείψεις. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψιν την δυνατότητα αξιοποίησης των ανωτέρω συναδέλφων μας είτε σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε έπειτα από την απαιτούμενη εκπαίδευση στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, είτε σε κάποιο άλλο τομέα του Υγειονομικού χώρου. Θα μπορούσαν πραγματικά να συνεισφέρουν ουσιαστικά σε τομείς της Υγείας, οι οποίοι βρίθουν ελλείψεων.

Τέλος είμαστε στην διάθεση σας για μια ενδεχόμενη συνάντηση ακόμα και με τους ίδιους του εκπροσώπους των ανωτέρω, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για αυτούς τους συναδέλφους που πραγματικά επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στον χώρο της Υγείας.»

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *