«Θέμα χρόνου το θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό»

 
Μέσα στο επόμενο διάστημα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.


Όπως εξήγησε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο τουρισμός υγείας είναι μια πρόκληση την οποία πρέπει να τολμήσει η χώρα μας με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι αναγκαίες υποδομές και να προχωρήσει η παροχή υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού υγείας.

Ο κ. Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι στους σχεδιασμούς μπορούν να ενταχθούν εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μπορούν να πιστοποιηθούν.

Από τη στρατηγική του τουρισμού υγείας δεν εξαιρείται καμία περιοχή της χώρας. Με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να λειτουργούν μονάδες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλά καταρτισμένους και παγκοσμίου φήμης, όπως ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος.

Για τη βούληση της κυβέρνησης να διαμορφώσει θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό, ο υπουργός υγείας ενημέρωσε τη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Μανώλη Κόνσολα, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει προορισμό ιατρικού τουρισμού και η Κως να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα λόγω του ότι αποτελεί ένα εμβληματικό μέρος για την ιατρική.

Μάλιστα, ο βουλευτής επισήμανε ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα η αιμοκάθαρση, και σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και πρότεινε να δοθούν και κίνητρα σε επιχειρηματίες για την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *