Θα πληρωθούν οι γιατροί του «Παίδων Πεντέλης»

0C8DECB2BA0844CACF6AB0073091A128.jpg

  Λήγουν οι κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», οι οποίοι είχαν απειλήσει ακόμα και με λουκέτο, εξαιτίας των απλήρωτων δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου «οι κινητοποιήσεις του ΙΣΑ είχαν επιτυχή έκβαση και οι γιατροί θα πληρωθούν». Όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην διαύγεια του υπουργείου Υγείας προς διαβούλευση η εξής τροπολογία:

1. Οι πιστώσεις των δεδουλευμένων εφημεριών ιατρικού προσωπικού ΕΣΥ του οικονομικού έτους 2013, οι οποίες έχουν προβλεφθεί και εγκριθεί, στο πλαίσιο του συνόλου των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας της ίδιας περιόδου, μπορούν να ανακατανέμονται μεταξύ των νοσοκομείων και να τακτοποιούνται νομίμως, με σχετική απόφαση του Υπουργού Υγείας, που εκδίδεται εντός εξαμήνου από τη λήξη του οικονομικού έτους αναφοράς.

2. Οι πρόσθετες εφημερίες του άρθρου 4, παρ. 1, του ν. 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α΄) που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2012 και 2013 και εγκρίθηκαν μεταγενέστερα από τις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες είναι νόμιμες και εκκαθαρίζονται σε βάρος του προϋπολογισμού των νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *