Τεστ ανιχνεύει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

7889ED389A498DE33AF16896B3B5E2D7.jpg

  Τη διάθεση στην αγορά ενός νέου τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ανακοίνωσε ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche.

Η κυτταρολογική εξέταση που ονομάζεται CINtec PLUS, επιτρέπει την αναγνώριση γυναικών που παρουσιάζουν υψηλού βαθμού προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι οποίες αμέσως πρέπει να υποβληθούν σε κολποσκόπηση, ανακοίνωσε ο όμιλος του εδρεύει στη Βασιλεία.

Οι λοιμώξεις από τον ιό των κονδυλωμάτων (HPV) αποτελούν την αιτία για την πλειοψηφία των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο μόνο οι γυναίκες που παρουσιάζουν μια επίμονη λοίμωξη και έχουν αναπτύξει υψηλού βαθμού προκαρκινικές αλλοιώσεις πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία.

Το τεστ σχεδιάστηκε για την ανίχνευση των λοιμώξεων με τον ιό HPV, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν καρκίνο, και για να τις διακρίνει από τις λοιμώξεις που δεν παρουσιάζουν τον κίνδυνο αυτό.

«Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος καρκίνος που πλήττει τις γυναίκες παγκοσμίως και, συχνά κανένα σύμπτωμα δεν συσχετίζεται με το προκαρκινικό στάδιο του τραχήλου», εξήγησε ο Ρόναλντ Ντίγκελμαν, διευθυντής των επιχειρήσεων στη Roche Diagnostics.

Τουλάχιστον 500.000 νέα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως και για το ήμισυ των γυναικών αυτών η νόσος είναι θανατηφόρα.

Όταν η νόσος ανιχνευθεί σε πρώιμο στάδιο, είναι ένας από τους καρκίνους που μπορούν να έχουν την καλύτερη πρόβλεψη και θεραπευτική αντιμετώπιση, με το ποσοστό επιβίωσης να ξεπερνά το 90%, τονίζει η Roche.

Αντίθετα, αν η νόσος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο τη στιγμή της διάγνωσης, το μέσο ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι 20%.

Η κυτταρολογική εξέταση της Roche διατίθεται στην αγορά της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και στον Καναδά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *