Τέσσερις θάνατοι από τη γρίπη των πτηνών στη Λιβερία

227C4043F79BFFD7CFA329B7BAE0A42D.jpg

  Το υπουργείο Υγείας της Λιβύης ανακοίνωσε το Σάββατο τέσσερα θανατηφόρα κρούσματα από τη γρίπη των πτηνών, αναφέροντας επίσης ότι δεν υπήρξαν κρούσματα της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη χώρα.

«Τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει πρόσφατα στη Λιβύη εξ αιτίας της γρίπης των πτηνών» δήλωσε ο Ριντχά Ακαλί, υπουργός Υγείας της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα λιβυκής κυβέρνησης, χωρίς όμως να προσδιορίζει το στέλεχος του ιού που προκάλεσε τα θανατηφόρα κρούσματα. Τρεις από τους θανάτους καταγράφηκαν στην Τρίπολη και ένας στο Τομπρούκ όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Λιβύης.

Το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών έχει σκοτώσει περισσότερους από 400 ανθρώπους, κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία, από την εμφάνισή του το 2003. Ένα νέο στέλεχος το H7N9, έχει σκοτώσει περισσότερους από 170 ανθρώπους από την εμφάνισή του το 2013. Ένα τρίτο στέλεχος το H5N8 ανιχνεύθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Στην Αίγυπτο, και στη Λιβύη εφέτος έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι από το στέλεχος Η5Ν1 της νόσου των πτηνών.

Ο υπουργός Υγείας της Λιβύης διευκρίνισε επίσης ότι στη χώρα του δεν υπάρχει κάποιο πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού που έχει- σε λιγότερο από ένα χρόνο- προκαλέσει τουλάχιστον 7.700 θανάτους, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Το 99% των θανάτων εντοπίζονται σε τρία αφρικανικά γειτονικά κράτη. Τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *