Τεράστιες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

dsfghjnm.medium.jpg

«Οξυγόνο τέλος… Καύσιμα τέλος… Ιματισμός τέλος… Τέλος και η υπομονή μας… Η Πολιτεία αδιαφορεί. Η Υγεία λιμοκτονεί…», είναι το σύνθημα που γιατροί και προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας έχουν αναρτήσει στην είσοδο του κτιρίου, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περιγράψουν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας.

Οι γιατροί και το προσωπικό του κέντρου Υγείας Ιστιαίας προχώρησαν και σε στάσεις εργασίας για να αναδείξει το πρόβλημα, συγκεντρώνοντας την συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων.

«Είμαστε μια απομακρυσμένη περιοχή και το ΚΥ Ιστιαίας θα έπρεπε να λειτούργει χωρίς προβλήματα, κάτι που δεν συμβαίνει» τονίζει η δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων μιλούν για «εξαθλίωση που βιώνει το σύστημα υγείας» στην περιοχή και καταγγέλλουν ότι ακόμα και «η διακομιδή των ασθενών γίνεται με αγροτικά αυτοκίνητα, μιας και το ασθενοφόρο έχει ακινητοποιηθεί». Όπως καταγγέλλουν, μετά από τροχαίο μέσα στην πόλη της Ιστιαίας, ο τραυματίας οδηγός διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας σε καρότσα ΙΧ ημιφορτηγού γιατί δεν είχε καύσιμα να κινηθεί το ασθενοφόρο.

«Είναι χρέος μας να ευαισθητοποιήσουμε όλη την κοινωνία, γιατί όλοι βιώνουμε τα ίδια προβλήματα», δηλώνει ο διευθυντής του ΚΥ Ιστιαίας, ιατρός Αλέξανδρος Δαύρης, και τονίζει ότι «το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που όλοι γνωρίζουν, χωρίς οι υπεύθυνοι να δίνουν οριστικές λύσεις».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *