Ταχίνι, ένα super food βγαλμένο από τη φύση

F2032133C2890BC56D9A24FEEEECA4CE.jpg

  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής του ανθρώπου χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα επιβαρυντικών παραγόντων για την υγεία, όπως η κακή διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος και το άγχος και η ψυχολογική πίεση της καθημερινότητας, οι επιπτώσεις των οποίων θα μπορούσαν να προληφθούν με την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής στην οποία περιλαμβάνονται τρόφιμα που, λόγω των ιδιοτήτων τους, έχουν χαρακτηριστεί ως υπέρ – τροφές (super foods).

Μια τροφή χαρακτηρίζεται ως super food όταν σε μικρή ποσότητα συγκεντρώνει πλήθος ευεργετικών ουσιών και αποτελεί έναν αξιόλογο σύμμαχο στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει το ταχίνι, ένα ελληνικό σούπερ τρόφιμο που προέρχεται από 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί όλα τα ευεργετικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Χάρη στη σύστασή του, γνωρίζουμε ότι η τακτική κατανάλωσή του στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνης και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Με άλλα λόγια, το ταχίνι αποτελεί ένα «εργαλείο» για όσους θέλουν να προλάβουν την οστεοπόρωση, να προστατεύσουν την καρδιά τους, να ενισχύουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και γενικότερα, να οχυρώσουν τον οργανισμό τους.

Γιάννης Χρύσου
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *