Τα τρόφιμα- θερμιδικές παγίδες της νηστείας

94DC761C3999E5C817C106060B226B2D.jpg

  Η νηστεία αποτελεί μια περίοδο διατροφικής αποτοξίνωσης. Ωστόσο, για άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, υπάρχουν κάποιες μικρές υγιεινές παγίδες, που μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά το βάρος και τη δίαιτά τους κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Αποτελούν ίσως τα πιο σημαντικά «λάθη» αυτή την περίοδο, που μπορεί να εμποδίζουν την καθοδική πορεία του δείκτη της ζυγαριάς.

Ας τα γνωρίσουμε :

– Ελαιόλαδο
Αναμφισβήτητα πολύ υγιεινό. Ωστόσο μια κουταλιά της σούπας αποδίδει 135 θερμίδες. Αν λοιπόν το παρακάνουμε, όπως συχνά γίνεται στη νηστεία, μπορεί από μόνο του να μας δίνει τις θερμίδες που θα παίρναμε από ένα κανονικό γεύμα.

– Ελιές.
Πολύ υγιεινές, πλούσιες σε καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά συστατικά. Ωστόσο, επειδή ακριβώς στο μυαλό μας τις έχουμε σαν κάτι πολύ υγιεινό και το μέγεθός τους πολλές φορές ξεγελάει, 3 – 4 ελιές σε κάθε γεύμα μπορεί να μας δώσουν ημερησίως πολλές θερμίδες.

– Χαλβάς του μπακάλη
Αποτελεί το κατεξοχήν γλυκό της νηστείας. Εξαιρετικά υγιεινός, καθώς περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που σχετίζονται με την καλή μας υγεία. Ωστόσο, ένα σπιρτόκουτο (περίπου 35 γραμμάρια) χαλβά μπορεί να μας δώσει σχεδόν 200 θερμίδες !

– Παξιμάδι
Πολλοί το προτιμούν από το ψωμί ως πιο υγιεινό και πιο διαιτητικό. Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για ένα αφυδατωμένο προϊόν, το οποίο στην ίδια ποσότητα με το ψωμί μας δίνει πολύ περισσότερες θερμίδες. Αν μάλιστα είναι και λαδιού τότε η θερμιδική επιβάρυνση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

– Μαύρη σοκολάτα
Είναι η νηστίσιμη επιλογή σοκολάτας και όχι μόνο. Ωστόσο, μια μεσαία σοκολάτα περίπου 100 γραμμαρίων μας δίνει περίπου 550 θερμίδες.

Βλέπετε λοιπόν ότι πολύ εύκολα μπορεί χωρίς καν να το αντιληφθούμε να επιβαρύνουμε το καθημερινό μας διαιτολόγιο τις ημέρες της νηστείας με τρόφιμα κατά τα άλλα πολύ υγιεινά. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι αυτοσυγκράτηση και έλεγχος της ποσότητας, ώστε να απολαύσουμε τη διατροφική ιδιαιτερότητα της νηστείας χωρίς να δυσκολέψουμε τη δίαιτά μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *