Τα πολλά γλυκά επηρεάζουν αρνητικά τη μνήμη

E1A86AA58360B675FF51550616C10A70.jpg

  Η παρακάτω είδηση δε θα αρέσει στους γλυκατζήδες. Όμως από την άλλη ίσως και να μην τους επηρεάσει τόσο, αφού το πιο πιθανό είναι να την… ξεχάσουν!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, τα πολλά γλυκά μας κάνουν ξεχασιάρηδες!

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology, έδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν πολύ υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, εμφάνιζαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα μνήμης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 141 άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 63 έτη, που δεν είχαν διαβήτη ή βρίσκονταν σε προ-διαβητικό στάδιο. Αποκλείστηκαν από την έρευνα όσοι ήταν υπέρβαροι ή έπιναν πάνω από τρία ποτήρια αλκοόλ την ημέρα και είχαν προβλήματα μνήμης.

Εκείνοι που είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, είχαν καλύτερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης στα οποία υποβλήθηκαν.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου, ήταν λιγότερο ικανοί να θυμηθούν μια λίστα 15 λέξεων μισή ώρα αφότου τις άκουσαν.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση Αλτσχάιμερ, όμως αυτή η νέα έρευνα δείχνει ότι και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνδέονται με αδυνατισμένη μνήμη σε ανθρώπους που δεν πάσχουν από διαβήτη. Υποδηλώνει ότι η ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να βελτιωθεί η μνήμη, ακόμη κι αν δεν πάσχουν από διαβήτη» ανέφερε η Dr Clare Walton από την οργάνωση Alzheimer’s Society.

«Ωστόσο, καθώς ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 65 θα εμφανίσει άνοια, είναι σημαντικό να γίνουν περαιτέρω έρευνες σαν κι αυτή, προτού αρχίσουν όλοι να αλλάζουν τη διατροφή τους» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *