Τα περιττά κιλά βλάπτουν σοβαρά τη… στύση

%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF

Εκτός από τα προβλήματα υγείας, κινητικότητας και αυτοπεποίθησης που μπορούν να προκαλέσουν τα περιττά κιλά, νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Ιταλούς επιστήμονες για 4 συνεχή έτη σε παχύσαρκους άνδρες διαπίστωσε ότι το παραπανίσιο βάρος είναι υπεύθυνο και για προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 110 άνδρες με Δείκτη Μάζας Σώματος 30 και άνω οι οποίοι είχαν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Τους χώρισαν σε δύο ομάδες και στη μία ομάδα επέβαλαν ένα εντατικό πρόγραμμα απώλειας βάρους υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και πρόγραμμα άσκησης, ενώ στη δεύτερη έδωσαν απλά μερικές συμβουλές χωρίς εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση για να χάσουν κιλά.

Έπειτα από δύο χρόνια παρακολούθησης οι παχύσαρκοι άνδρες της πρώτης ομάδας όχι μόνο έχασαν κιλά αλλά και μείωσαν τα επίπεδα χοληστερόλης. Το 31% εξ αυτών κατάφερε έπειτα από το πρόγραμμα δίαιτας και άσκησης να ξεπεράσει τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ενώ, από τη δεύτερη ομάδα που δεν ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα μόνο ένα 5,5% ξεπέρασε το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απώλεια βάρους βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής ενώ, η μείωση πρόσληψης θερμίδων και η σωματική άσκηση συμβάλλουν τα μέγιστα στην πρόληψη καρδιαγγειακών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *