Τα λαχανικά-ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο

D7BD4B893674FDB9C90B3E2AD860E19B.jpg

  Τα λαχανικά της ομάδα Allium μπορεί σε πρώτη φάση να μην σας λένε και πολλά. Αν δείτε όμως ποια είναι και κυρίως τί οφέλη έχουν για την υγεία σας, τότε σίγουρα θα τα θυμηθείτε για τα καλά.

Πρόκειται για το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το σχινόπρασο κ.α. Χαρακτηρίζονται από την έντονη και ιδιαίτερη γεύση και το άρωμά τους. Για πολλούς αιώνες θεωρούνταν ακόμη και θεραπευτικά, ενώ σήμερα αποτελούν αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Μια ιδιαίτερη πτυχή της θρεπτικής τους αξίας έχει να κάνει με την προστατευτική τους δράση έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου.

Οι μελέτες εστιάζουν στις θειούχες ενώσεις που τα εν λόγω λαχανικά εμπεριέχουν. Αν και ακόμη δεν είναι πλήρως εξακριβωμένος ο ακριβής μηχανισμός δράσης τους, φαίνεται ότι παρέχουν μια ασπίδα προστασίας έναντι καρκίνων όπως του προστάτη, του οισοφάγου και του στομάχου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον καρκίνο των Η.Π.Α., όπου οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άνδρες που κατανάλωναν συστηματικά λαχανικά της κατηγορίας Allium , είχαν χαμηλό κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *