Τα γονίδια ορίζουν αν μας αρέσουν οι γλυκές ή πικρές γεύσεις

746A72C9488081FA813057CDA828283B.jpg

  Αν σας αρέσει περισσότερο η bitter σοκολάτα ή αν προτιμάτε τον καφέ σας πικρό , ίσως αυτό έχει να κάνει με τα γονίδιά σας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου Monell, βρήκαν ότι η πικρή γεύση που αντιλαμβάνεται ή αποζητά κάποιος στα γευστικά του κύτταρα, έχει να κάνει με το DNA του.

Φαίνεται ότι σε άτομα που τους αρέσει η πικρή γεύση τα γευστικά τους κύτταρα είναι γενετικά κατασκευασμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε αντιλαμβάνονται και να επιζητούν πιο εύκολα το πικρό.

Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί είναι το αν το είδος της διατροφής, δηλαδή αν για παράδειγμα κάποιος τρώει λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, επηρεάζει την παραπάνω διαδικασία ή αν αντίστροφα η βιολογική μας δομή και μόνο επηρεάζει την ανάγκη για γλυκό ή πικρό.

Το γεγονός αυτό έχει τη σημασία του, καθώς η αυξημένη κατανάλωσης απλών σακχάρων και ζάχαρης αποτελεί σήμερα μια αιτία (όχι τη μοναδική) αύξησης του σωματικού βάρους, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

Πηγή:  neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *