Τα φυτοφάρμακα πίσω από τη «μυστηριώδη» ασθένεια

0F60D666749380B3004F8BE538E6043E.jpg

  Τα φυτοφάρμακα είναι η αιτία που προκρίνουν οι ειδικοί για να εξηγήσουν τη μυστηριώδη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον αιφνίδιο θάνατο 18 ανθρώπων στη νοτιοδυτική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Αυτό που υποθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ευθύνονται τα φυτοφάρμακα» για την ασθένεια, εξήγησε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκρέγκορι Χάρτλ.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πώς δηλητηριάσθηκαν οι ασθενείς από τα φυτοφάρμακα.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται για βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη, όπως ο ιός Έμπολα και ο κίτρινος πυρετός, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από ένα εργαστήριο στη Νιγηρία, διευκρίνισε ο Χαρτλ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα αυτή διαθέτει «πολύ καλά εργαστήρια».

Η ασθένεια αυτή, που εμφανίσθηκε στην αρχή της εβδομάδας, έχει στοιχίσει τη ζωή 18 ανθρώπων στην πόλη Όντε-Ιρέλε της πολιτείας Όντο, στη νοτιοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της πολιτείας Καγιόντε Ακιμάντε την χαρακτήρισε χθες «μυστηριώδη». Τα συμπτώματά της είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *