Τα εμβόλια δεν σχετίζονται με αυτισμό

595E847BF8A7F600A4583A9E8463FAAC.jpg

  Ερευνητές από το Σίδνεϊ βρήκαν ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν μια σχέση μεταξύ των κοινών εμβολίων για την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά, τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και τον κοκκύτη και την ανάπτυξη αυτισμού ή διαταραχών που σχετίζονται με τον αυτισμό.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Guy Eslick, από την Ιατρική Σχολή του Σίδνεϊ, δήλωσε ότι τα εμβόλια αυτά είχαν μπει στο στόχαστρο των ομάδων που αντιτίθενται στα εμβόλια.

Η έρευνα συμπεριλάμβανε στοιχεία από 1,25 εκατομμύρια παιδιά από 5 μελέτες κοορτής (cohort studies) και από άλλες 9.920 περιπτώσεις που προέρχονται από 5 μελέτες ασθενών-μαρτύρων (case controlled studies).

«Η έρευνά μας είναι η πρώτη που έδειξε ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν μια σύνδεση μεταξύ αυτισμού και παιδικών εμβολίων. Μάλιστα, ανακαλύψαμε και τα συστατικά των κοινών εμβολίων, τα οποία δεν σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτισμού ή άλλων σχετιζόμενων με τον αυτισμό διαταραχών», τόνισε ο καθηγητής Eslick, ενώ πρόσθεσε ότι «Το αυξημένο ποσοστό των γονιών που αποφασίζουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους έχει ουσιαστικά μειώσει την ανοσία στον γενικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος να κολλήσουν δυνητικά πιο σοβαρές μολυσματικές ασθένειες».

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «Vaccine».

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *