Τα τρία βασικά «συστατικά» του καλού ύπνου

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνίες αλλά και από διάφορες διαταραχές ύπνου πράγμα το οποίο τους κάνει να είναι εξαντλημένοι την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν όμως διάφοροι παράμετροι που εξασφαλίζουν επαρκή και ποιοτική ξεκούραση και είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, τα τρία βασικά «συστατικά» του καλού ύπνου.

Δείτε παρακάτω τρία από αυτά…

Ο ύπνος πρέπει να καλύπτει ποσοστό 85% του χρόνου που περνάμε στο κρεβάτι

Δεν πρέπει να συνδέουμε το κρεβάτι και την κρεβατοκάμαρα με άλλες δραστηριότητες πέραν του ύπνου και της σεξουαλικής δραστηριότητας τονίζουν οι ειδικοί! Συμπληρώνουν μάλιστα πως εάν φροντίσουμε να τηρήσουμε τις τρεις πρώτες οδηγίες, η τέταρτη και τελευταία θα έρθει από μόνη της.

Πρέπει να μας παίρνει ο ύπνος μέσα σε μισή ώρα το πολύ

Εάν στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι με τις ώρες μπορεί να φταίνε δύο πράγματα: Είτε ξαπλώνουμε πολύ νωρίς (δηλαδή ο οργανισμός μας δεν είναι έτοιμος για ύπνο) είτε οι δραστηριότητες που επιλέγουμε πριν τον ύπνο μάς προκαλούν υπερένταση (π.χ. χρήση ηλεκτρονικών συσκευών).

Δεν πρέπει να ξυπνάμε πάνω από μία φορά μέσα στη νύχτα

Για τους ενήλικες 65 ετών και άνω «επιτρέπονται» έως και δύο διαλείμματα μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η υπνική άπνοια και οι διάφοροι πόνοι στο σώμα είναι μερικές μόνο από τις αιτίες του διακοπτόμενου ύπνου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *