Οι 5 πρωινές συνήθειες των αδύνατων ανθρώπων!

Το πώς ξεκινάμε την κάθε μέρα μας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διάθεσή μας αλλά και στο βάρος μας.

Το σωστό πρωινό και η γυμναστική, για παράδειγμα, είναι δυνατό να μας βοηθήσουν να χάσουμε ευκολότερα τα περιττά κιλά ή να διατηρήσουμε τη γραμμή μας.

Παρακάτω θα δείτε πέντε πρωινές συνήθειες των αδύνατων ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να «αντιγράψετε»!

1. Ανοίγουν τα παράθυρά τους

Οι άνθρωποι που εκτίθενται στο φως του ήλιου του πρωί τείνουν να έχουν αρκετά χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), δείχνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρωινό φως βοηθά ώστε να λειτουργεί σωστά το εσωτερικό βιολογικό ρολόι του οργανισμού, το οποίο ελέγχει σε σημαντικό βαθμό τον μεταβολισμό. Περίπου 20 με 30 λεπτά έκθεσης στο φως το πρωί είναι αρκετά για να παρατηρηθούν θετικές μεταβολές στον ΔΜΣ, αναφέρει η αμερικανική μελέτη.

2. Πίνουν τον χυμό τους σε μικρό ποτήρι

Οι χυμοί των φρούτων, ακόμη και οι φυσικοί αλλά κυρίως οι έτοιμοι, έχουν αρκετή ζάχαρη και θερμίδες, επομένως καλό είναι να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.

3. Συμπεριλαμβάνουν πάντα πρωτεΐνες στο πρωινό τους

Ερευνητικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο συνέδριο της Εταιρείας Παχυσαρκίας έδειξαν ότι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες (περίπου 30 γραμμάρια) οδηγεί σε χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη από τα επόμενα γεύματα της ημέρας. Ο λόγος είναι ότι οι πρωτεΐνες είναι πολύ χορταστικές κι έτσι μειώνουν την πείνα και τις λιγούρες μέσα στην ημέρα.

4. Κάνουν λίγη γυμναστική

Ακόμη και ένας σύντομος περίπατος ή το περπάτημα μέχρι τη δουλειά αρκεί για να δείτε διαφορά. Ιδανικά, η πρωινή σωματική άσκηση πρέπει να προηγείται του πρωινού, καθώς με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται αποτελεσματικότερα η διαδικασία καύσης του λίπους.

5. Ετοιμάζουν το μεσημεριανό τους

Η προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να αποφύγουμε τα ανθυγιεινά έτοιμα γεύματα. Μελέτες δείχνουν ότι η συστηματική κατανάλωση σπιτικού φαγητού συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος, μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα αλλά και περισσότερη ποιότητα στη διατροφή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *