Όταν το συνάχι του δοκιμάζει τη σχέση

Έχετε ακούσει το γνωστό πείραγμα, ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι άρρωστη αλλά πάντα αντέχει. Αυτό συνήθως είναι αλήθεια, καθώς οι «υπερδυνάμεις» της, της επιτρέπουν να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά, το σπίτι και ίσως να πηγαίνει και στη δουλειά της.

Όμως, μια βουλωμένη μύτη μπορεί να αναστατώσει τελείως τη ζωή ενός άντρα και μαζί της και τη δική σας. Όταν ο άντρας τής ζωής σας περνάει αγοροσυνάχι, επιμένει με πειστικότητα ότι η κατάστασή του είναι εξαιρετικά δραματική και τα συμπτώματά του είναι πάρα πολύ βαριά.

Μήπως λοιπόν αυτό σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να ενδίδετε σε κάθε επιθυμία του όσο νιώθει άρρωστος;

Η συμβουλή μας γι’ αυτό είναι πως είτε το φέρει βαρέως είτε όχι, πρέπει να είστε προετοιμασμένες. Ένας άνδρας που πάσχει από αγοροσυνάχι θα χρειαστεί περισσότερη αγάπη και υποστήριξη από ποτέ.

Επίσης, αν αυτή είναι η πρώτη περίπτωση αγοροσυναχιού που αντιμετωπίζετε ως ζευγάρι, θα μπορούσε να είναι μια πραγματική δοκιμασία για τη σχέση σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε τα παρακάτω πράγματα στο μυαλό σας:

Δεν πρέπει να το πάρετε προσωπικά

Στο συνηθισμένο σας «Καλημέρα, αγάπη μου!», μπορεί να απαντήσει με έναν αναστεναγμό. Αν τραβήξετε τις κουρτίνες για να φωτίσει λίγο το δωμάτιο, μπορεί να αντιδράσει σαν βαμπίρ. Σε περίπτωση που ανοίξετε το παράθυρο για να μπει φρέσκος αέρας, μπορεί να φωνάξει, «Γιατίιιιιιιιι;!». Σε γενικές γραμμές, αν συμβεί οτιδήποτε τέτοιο, μην το πάρετε προσωπικά. Είναι το αγοροσυνάχι, όχι ο άνθρωπός σας.

Είναι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος που αγαπήσατε

Το αγοροσυνάχι είναι μια πρόκληση για οποιαδήποτε σχέση, είτε είστε μαζί για μερικές εβδομάδες είτε για πολλά χρόνια. Όμως, αν αντιμετωπίσετε αυτή την πρόκληση με επιτυχία, μπορείτε να κάνετε τη σχέση σας ισχυρότερη από ποτέ. Απλά θυμηθείτε ότι όσο κι αν ο αγαπημένος σας κάνει σαν μεγάλο μωρό, ο πόνος του είναι πραγματικός, ακόμα κι αν είναι τυλιγμένος στο δράμα!

Σύντομα θα τελειώσει

Όταν το αγοροσυνάχι χτυπά, τα βάσανα μπορεί να φαίνονται ατελείωτα. Όμως, έχετε πάντα στο νου σας ότι στην πραγματικότητα δεν είναι. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και σκεφτείτε ότι χορεύετε το αγαπημένο σας τραγούδι ή ότι είστε σε ένα υπέροχο μέρος με ουράνια τόξα και άλλες ευτυχισμένες σκέψεις, μέχρι να περάσει.

Την επόμενη φορά που θα δείτε τον άντρα σας να κάνει σαν ένα παραπονιάρικο αγόρι λόγω ενός φτερνίσματος, να σκέφτεστε ότι έτσι το βιώνει, δραματικά. Για χάρη τής σχέσης σας, φροντίστε τα μαξιλάρια του να είναι αφράτα, σκεπάστε τα πόδια του με μια μαλακή κουβέρτα, δώστε του μια ατελείωτη ποσότητα χαρτομάντιλα και φυσήξτε να κρυώσει το καυτό φλιτζάνι τσάι.

Απλά, μην τον αφήσετε να το παρακάνει και ιδιαίτερα για το καλό της σχέσης σας, μην του δώσετε την πολυτέλεια να «χτυπάει κουδουνάκι» κάθε φορά που σας «χρειάζεται».

Και να θυμάστε: Αγοροσυνάχι είναι… θα περάσει!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *