Συμβουλές μακροζωίας από τον άνθρωπο που έφτασε 99 ετών

«Αν στέκομαι όρθιος, είμαι σε καλή φυσική υγεία και κρατώ τις πνευματικές μου δυνάμεις αυτό οφείλεται στην κράση μου».

Αυτή την απάντηση έδωσε το 2013 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη που τον φιλοξένησε στην εκπομπή «Όλα για την υγεία μου» στο Mega και ήθελε να μάθει πώς έφτασε στην ηλικία των 95 ετών.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ απεβίωσε τα ξημερώματα λίγους μήνες πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό τη διατροφή που προτιμούσε και του προσέθετε χρόνια ζωής.

«Μου αρέσει να τρώω όσπρια, φρούτα, χόρτα, πολύ λάδι και πολύ μέλι» είχε πει. «Είμαι βέβαιος ότι η δίαιτα του ανθρώπου παίζει ρόλο στην υγεία του και τη μακροζωία του» πρόσθεσε και αποκάλυψε την αγάπη του για την ωμή αγκινάρα που είναι, όπως είχε χαρακτηριστικά πει, «ωραίος μεζές για το κρασί και την τσικουδιά».

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε λάτρης του καλού φαγητού και του ποτού, με μέτρο. «Πρέπει πάντα να τρως αυτό που σου χρειάζεται κάθε φορά» είχε πει χαρακτηριστικά τονίζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη σημασία που παίζει στη ζωή του ανθρώπου η γυμναστική.

«Είμαι γυμνασμένος, το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις έως το τέλος της ζωής σου. Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία αν δεν μπορείς να περπατάς πολύ, ας περπατάς λίγο, έστω και μέσα στο σπίτι» είχε πει.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε για την αξία του ύπνου και του πρωινού και για την επικινδυνότητα του τσιγάρου. «Και το ένα τσιγάρο βλάπτει» είχε πει.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *