Η κατανάλωση ψαριού περιορίζει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η αυξημένη κατανάλωση ψαριού σχετίζεται με περιορισμό της έντασης των συμπτωμάτων σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτό δείχνει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Arthritis Care & Research.

Στη μελέτη συμμετείχαν 176 ασθενείς, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων, που αφορούσε τις διατροφικές συνήθειες ενός έτους.

Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι ασθενείς που κατανάλωναν ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα παρουσίαζαν μικρότερης έντασης συμπτώματα της νόσου, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν ψάρι λιγότερο από 1 φορά το μήνα.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, εάν τα παραπάνω ευρήματα επιβεβαιωθούν από περισσότερες μελέτες, μπορεί να υποτεθεί πως η κατανάλωση ψαριού συμβάλλει στη μείωση της σχετιζόμενης με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα φλεγμονής.

Κλείνοντας, σχολιάζει πως είναι γνωστό ότι η κατανάλωση ψαριού σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ενώ οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα πιθανόν να έχουν ένα λόγο παραπάνω για να το προσθέσουν στο διαιτολόγιό τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *