Όταν ο οδοντίατρος σχεδιάζει το ιδανικό χαμόγελο με πρωτεΐνες, υαλουρονικά και botox

SONY DSC

Γράφει η Σοφία Λουκέρη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής πανεπ/μιου Αθηνών τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με ειδικότητα σε θέματα αντιγήρανσης στόματος ,αισθητικών αποκαταστάσεων, πλαστική ούλων διόρθωση οδοντικού τόξου,αποκατάσταση με ειδικό πρωτόκολλο θεραπείας περιοδοντικών παθήσεων,τοποθέτηση εμφυτευμάτων ενιαίου εμφυτεύματος  USA, μετεκπαιδευθείς στην Καλιφόρνια ΗΠΑ, Member of American Academy of Cosmetic Dentistry.

Ένας ιδανικός συνδυασμός για την βέλτιστη αισθητική επιτυχία ενός πλήρως αποκατεστημένου στόματος με αισθητικές οδοντιατρικές παρεμβάσεις πρέπει να πλαισιώνεται από κατάλληλα χείλη και αρμονικές γραμμές προσώπου.  Πώς όμως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Ας ξεκινήσουμε από την νέα επαναστατική μέθοδο “antiaging system” ενεργοποιημένης πρωτεΐνης που εφαρμόζεται στην περιοχή του περιοδοντίου και των ουλοδοντικών σχισμών.

Smile like a baby 🙂

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει ριζικές αποξέσεις και ενεργοποίηση του περιοδοντικού ιστού. Η θεμέλια ουσία του δοντιού που είναι η αδαμαντίνη αποτελείται από τέτοια ενεργοποιημένη πρωτεΐνη και γι’ αυτό έχει την ιδιότητα να ξαναγεννά οστό και ιστό σταθεροποιώντας έτσι τα δόντια στον οδοντικό φραγμό. Η δράση της επίσης, σχετίζεται με την αναγέννηση των ελεύθερων ούλων, δίνοντάς τους την απόλυτη φυσιολογική υφή και το γνωστό “βρεφικό” ροζ χρώμα στα ούλα (smile like a baby)!

Μετά, λοιπόν, την αποκατάσταση και την νεανική όψη που αποκτούν τα ούλα μας πλαισιώνοντας ένα κατάλευκο χαμόγελο, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να διορθωθούν μικρές ή μεγάλες ατέλειες και στις υπόλοιπες γραμμές του προσώπου.

Πώς όμως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Τις τελευταίες δεκαετίες το botox και η δερματική πλήρωση με υαλουρονικό έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και έτσι ο ασθενής μετά την ολοκλήρωση των οδοντιατρικών πράξεων και της αποκατάστασης της γραμμής του χαμόγελου, σειρά έχει να βελτιστοποίησει το πάχος του άνω και κάτω χείλους αντίστοιχα καθώς επίσης και την πλήρωση των γραμμών γύρω από το στόμα, αλλά και τις ρινοχειλικές αύλακες.

Η εφαρμογή με μυαλουρονικό διαφορετικής σύστασης για την κάθε περιοχή είναι και το κλειδί μιας επιτυχημένης θεραπείας που αποτέλεσμα έχει ένα μοναδικό και εξατομικευμένο φυσικό χαμόγελο!

Όσο για την χρήση του botox πολλά έχουν ακουστεί και πολλοί συνάδελφοι αποφεύγουν την χρήση στην περιοχή αυτή. Η χρήση του botox μπορεί να φανεί ίσως η ιδανική λύση στις περιπτώσεις έντονης μυϊκής σύσπασης των μασητήριων μυών, που έχει ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια ενός έντονου γέλιου, την υπερβολική άνοδο του άνω χείλους και την εμφάνιση των ούλων, δηλαδή το λεγόμενο ουλικό χαμόγελο.

Με τη χρήση botox επιλεκτικά σε συγκεκριμένες περιοχές επιτυγχάνεται η μείωση αυτής της μυϊκής συσπάσης με αποτέλεσμα το άνω χείλος να μην παρασύρει την γραμμή του χαμόγελου προς τα πάνω που είναι η αιτία για την εμφάνιση αντιαισθητικής ασυμετρίας.

Στη συχνή ερώτηση των ασθενών για το αν μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα από τις συγκεκριμένες μεθόδους anti-aging η απάντηση ότι, εφόσον οι παραπάνω αισθητικές-οδοντιατρικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο αισθητικό οδοντίατρο σε ιατρείο με τη χρήση πιστοποιημένων και κατάλληλων για την κάθε περίπτωση υλικών σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.


Σημείωση: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γιατρό στο email sofloukeri@gmail.com 


 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *