Συνεδριάζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί

99AFC9C3EE3EF703BCFEE149E62D3A06.jpg

  Συγκαλείται σήμερα η γενική συνέλευση του κλάδου των φαρμακοποιών προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, με φόντο τα κλειστά φαρμακεία.

Το Σάββατο ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Δάγρες είχε δηλώσει ότι ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας των πολιτών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δάγρε, ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα.

Αμέσως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών διέψευσε τον κ. Δάγρε λέγοντας ότι δεν θα αυξηθούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία και χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του κ. Δάγρε.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής επισημαίνει ότι θα έπρεπε με ειδική αιτιολόγηση να προκύπτει σαφώς στο νομοσχέδιο ότι δια της θέσπισης των ρυθμίσεων εξασφαλίζεται η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο άμεσος και με ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμός του συνόλου του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *