Συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών

5318B4FDF69957246F1EA7E8DA318275.jpg

  Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση οι φαρμακοποιοί.

Ειδικότερα μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού αποφασίστηκαν τα εξής:

Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων οι φαρμακοποιοί αποδέχονται τις δημιουργούμενες εταιρείες φαρμακείων (ΟΕ, ΕΕ) με το μετοχικό πλειοψηφικό ποσοστό να ανήκει μόνο στον αδειούχο φαρμακοποιό χωρίς να είναι μεταβιβάσιμο.Ωστόσο δεν αποδέχονται την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων εντός super market ή άλλων καταστημάτων.

Ακόμη δεν αποδέχονται, όπως λένε την αλλοίωση των προδιαγραφών ίδρυσης φαρμακείων. Επιθυμούν τη θεσμική ύπαρξη αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων ως παράγοντα αποκέντρωσής τους και διεκδικούν την δημιουργία εταιρειών φαρμακείων από ιδιοκτήτες φαρμακοποιούς.

Ως προς το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αναφέρουν ότι υιοθετούν τη λειτουργία των φαρμακείων το μέγιστο 48 ώρες εβδομαδιαίως.

Για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ο ΠΦΣ αναφέρει ότι η διάθεσή τους πρέπει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία με σταθερή χονδρική και λιανική τιμή. Επιπλέον ζητούν την αναθεώρηση του καταλόγου συμπληρωμάτων διατροφής με κριτήριο της προστασία της Δημόσιας υγείας.

«Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ΠΦΣ σε συνεργασία με όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας θα διοργανώσει την συγκέντρωση των φαρμακοποιών έξω από τη Βουλή για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα καταστροφής των φαρμακείων και την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού Λαού» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργούν μόνο τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα φαρμακεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *