Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με το Χουλιαράκη την Παρασκευή

2480538-735x459.jpg

Την Παρασκευή το πρωί ορίστηκε το ραντεβού των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, όπως είπε ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννακός.

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, προγραμματίζεται στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών. Νωρίτερα είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να τραυματισθεί, μία εργαζόμενη, η οποία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, όπως είπε ο κ. Γιαννακός, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου, καθώς άλλες τρεις φορές επιχείρησαν να συναντήσουν τον Αν. Υπουργό Οικονομικών σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *