Συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων μεταξύ MSD και Endocyte

 
Η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, με μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της ογκολογίας, προχώρησε σε συμφωνία με την Endocyte Inc. για την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του νέου ερευνητικού θεραπευτικού παράγοντα της Endocyte, ο οποίος βρίσκεται σε μελέτες Φάσης ΙΙΙ για την θεραπεία του ανθεκτικού καρκίνου των ωοθηκών και σε μελέτες Φάσης ΙΙ για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν αρχική αμοιβή των 120 εκατομμυρίων δολαρίων και καταβολή περίπου 880 εκατομμυρίων δολαρίων σταδιακά και σε συνάρτηση με την επιτυχή ανάπτυξη και εμπορική διάθεση του νέου παράγοντα της Endocyte για έξι ενδείξεις συνολικά.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Peter S. Kim, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Προέδρου των Ερευνητικών Εργαστηρίων της MSD : «o νέος παράγοντας της Endocyte είναι ένα πολλά υποσχόμενο και πρωτοποριακό υποψήφιο φάρμακο για όψιμο στάδιο καρκίνου. Η MSD προγραμματίζει να αξιολογήσει τις δυνατότητες του φαρμάκου πέραν από τη θεραπεία του ανθεκτικού καρκίνου του ωοθηκών και σε θεραπείες πολλών άλλων τύπων καρκίνου. Αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει τη στρατηγική μας για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου θεραπευτικών παραγόντων ογκολογίας, που χρησιμοποιούν συνοδευτική διαγνωστική ουσία, ώστε να διευκολύνεται η επιλογή εκείνων των ασθενών που είναι πιθανότερο να ανταποκριθούν στη θεραπεία».

Βάσει της συμφωνίας, η MSD, μέσω θυγατρικής, θα αποκτήσει παγκόσμια δικαιώματα για την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του νέου παράγοντα. Η Endocyte θα εισπράξει ευθύς εξαρχής 120 εκατ. δολάρια και αναμένεται να λάβει πληρωμές ύψους έως 880 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης, ρυθμιστικής έγκρισης και εμπορικής διάθεσης του νέου παράγοντα για έξι ενδείξεις για τον καρκίνο συνολικά.

Η MSD/ Merck θα είναι υπεύθυνη για όλες τις άλλες δραστηριότητες και δαπάνες ανάπτυξης, κατέχοντας όλα τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων αναφορικά με το φάρμακο. Η Endocyte διατηρεί την ευθύνη για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορική διάθεση παγκοσμίως του νέου παράγοντα.

Τέλος το Μάρτιο του 2012 η Ευρωπαϊκή Ένωση χορήγησε στην Endocyte καθεστώς ορφανού φαρμάκου στο νέο παράγοντα ενώ η εταιρία σκοπεύει να υποβάλλει αίτηση για άδεια κυκλοφορίας το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Σχετικά με την MSD

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 270 υπαλλήλους. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Merck & Co, με έδρα το New Jersey που απασχολεί 86.000 εργαζομένους σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *